Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Βασκανία μέρος ΙΙ

Η βασκανία, ως ψυχογενές αλλά και φυσικό φαινόμενο, έχει πολύ ξεκάθαρη εμφάνιση, μετάδοση και αντιμετώπιση.
Δεν θα επεκταθώ εδω για τις δοξασίες που έντυσαν το φαινόμενο αυτό σε βάθος χρόνου της ανθρώπινης ιστορίας- άλλωστε είναι χιλιοειπωμένες και απλά απομακρύνουν απο την ουσία του.
Τα συμπτώματα λοιπόν της βασκανίας στους ανθρώπους μπορεί να είναι: πονοκέφαλος, στομαχική διαταραχή, αίσθηση ιλίγγου, μερική απώλεια ισορροπίας, διαταραχή της όρασης, έντονος πόνος στο σημείο του "τρίτου ματιού" κλπ.
Στα φυτά και τα ζώα επίσης παρατηρούνται συμπτώματα με κυριότερο αυτό των φυτών που παρουσιάζουν αναίτιο μαρασμό, απώλεια ανθών σε εποχή ανθοφορίας, αφυδατωμένη εικόνα....
Απο τους ανθρώπους, οι πιο ευάλωτοι στο να διαταραχθεί η συχνότητα εκπομπής κυμάτων του εγκεφάλου τους (διότι περι αυτού πρόκειται όταν κάποιος γίνεται "στόχος" βασκανίας), είναι όσοι είναι απομακρυσμένοι απ' την πνευματική τους διάσταση, όσοι αφήνουν τη διάθεσή τους να επηρρεάζεται άμεσα ή έμμεσα απ' το περιβάλλον τους, γενικά όσοι δεν έχουν καλλιεργήσει το ένστικτό τους ούτως ώστε να αντιλαμβάνονται ενέργειες πίσω απ' όσα βλέπουν τα μάτια.
Το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσει κάποιος ή και να ελέγξει την αλληλεπίδραση των εγκεφαλικών συχνοτήτων (μια εκ των οποίων είναι και η βασκανία) είναι ο διαλογισμός, ο πνευματικός "καθαρισμός" μέσω του οποίου θα προβάλλει και θα ενεργοποιηθεί το ένστικτο και αργότερα η άμυνα σε τέτοιου είδους φαινόμενα.
Ο τακτικός διαλογισμός, έστω και σύντομης διάρκειας, πολύ σύντομα θα βοηθήσει κάποιον να αντιλαμβάνεται τις ενέργειες των ανθρώπων, ακόμα και αν δεν εκδηλώνονται λεκτικά ή με τη γλώσσα του σώματος.
Επικουρικά στα παραπάνω, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λίθοι και κρύσταλλοι "καθαριστικοί" και "απορροφητικοί" των αρνητικών ενεργειών, όπως ο καπνιας, το μάτι τίγρης, ο κόκκινος ίασπις, ο πρενίτης, ο όνυχας, ο λάπις λάζουλι, ο λαβραδορίτης, ο αιματίτης, ο κιτρίνης.
Το ακατέργαστο αλάτι, κρυσταλλικό, σε όλες του τις ποικιλίες, επίσης απορροφά αρνητική ενέργεια.
Ένα πουγκί με χονδρό αλάτι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα μέσα στο σπίτι, το οποίο μετά από διάστημα 1-2 μηνών θα μαζευτεί και θα σκορπιστεί στη θάλασσα.
Μια γλάστρα με βασιλικό παρέχει μεγάλη προστασία στο σπίτι και στους ανθρώπους του.
Η βερβένα, είτε σε γλάστρα είτε σε σκόνη ως θυμίαμα για καύση, εξουδετερώνει και προστατεύει.

(συνεχίζεται)

Αμφιτρίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου